nøgler

Registreringsafgift 2019 – Find registreringsafgiften for din bil

Når en bil skal registreres første gang, skal der betales en registreringsafgift. Det er den afgift, du skal betale for at få nummerplader på din bil. Køber du en bil, der ikke har nummerplader på, skal du derfor betale en registreringsafgift.

Det er meget forskelligt, hvor meget der skal betales i registreringsafgift. Det afhænger af, hvad det er for en bil, du har, og hvor høj afgiftsværdien er på den. Derudover kan brændstofforbruget også have en påvirkning.

Her i indlægget gør vi dig klogere på, hvor meget du skal betale i registreringsafgift på lige netop din bil.

Hvad er afgiftsværdien?

Når du skal beregne registreringsafgiften på din bil, skal du blandt andet kende afgiftsværdien. Det er den værdi, som registreringsafgiften på din bil beregnes ud fra. Afgiftsværdien beregnes ud fra forhandlerudsalgsprisen. Dernæst lægges der moms til.

Når du har forhandlerudsalgsprisen inklusive moms, kan der være flere fradrag, du kan benytte dig af, som sænker afgiftsværdien. Det kan være forskellige former for ekstraudstyr, der er fradragsberettiget. Airbags er for eksempel en måde, du kan få fradrag på, så du sænker afgiftsværdien.

Jo mere du kan sænke afgiftsværdien, jo lavere registreringsafgift skal du betale for din bil.

Registreringsafgift på personbiler

Har du en personbil, kigger du først på afgiftsværdien. Er afgiftsværdien på under 193.400 kr, skal du betale en registreringsafgift på 85 % af selve afgiftsværdien.

Har din bil en afgiftsværdi på mere end 193.400 kr, skal du betale 85 % af de første 193.400 kr. Dernæst skal du betale 150 % af det restende beløb, der er tilbage af afgiftsværdien.

Registreringsafgift på varevogne og lastbiler på op til 4.000 kg

Ved en varevogn eller lastbil på op til 4.000 kg med en afgiftsværdi på mindre end 60.600 kr skal du ikke betale noget i registreringsafgift. Langt de fleste varevogne har dog en højere afgiftsværdi end dette beløb.

Har din varevogn eller lastbil på op til 4.000 kg en afgiftsværdi på mere end 60.600 kr, skal du betale 50 % i registreringsafgift af det beløb, der overstiger de 60.600 kr.

Der er dog en undtagelse ved disse typer køretøjer. Har du en åben varevogn eller kassevogn, hvor der ikke er nogen siderude til venstre for føreren bag ved førersædet, og vejer den 2.501-4.000 kg, er der særlige regler. Her skal du ikke betale en registreringsafgift for de første 38.200 kr. af afgiftsværdien. Har den en højere værdi, skal der betales 30 % af det resterende beløb i registreringsafgift.

I ovennævnte tilfælde vil der dog være et loft på registreringsafgiften på 56.800 kr, hvis lastbilen vejer mere end 3.000 kg.

Registreringsafgift på varevogne og lastbiler på op over 4.000 kg

Som hovedregel er der ikke nogen registreringsafgift på disse typer køretøjer.

Registreringsafgift på veteranbiler

Skal du have en bil, der er mere end 35 år gammel, vil den blive betegnet som en veteranbil. Registreringsafgiften er lidt anderledes ved veteranbiler. Her kigger du først på afgiftsværdien, hvis der var tale om en helt ny bil. Den reelle afgiftsværdi for veteranbilen vil dog kun være 40 % af den førnævnte afgiftsværdi.

Når du har den reelle afgiftsværdi, gælder der de samme regler for registreringsafgift som ved personbiler. Altså at du skal betale 85 % af de første 193.400 kr. og 150 % af den resterende værdi, hvis den reelle afgiftsværdi overstiger 193.400 kr.

Brændstofforbruget kan medføre enten fradrag eller tillæg til registreringsafgiften

Når du skal købe en ny personbil eller varevogn, er der mulighed for forskellige fradrag og tillæg til registreringsafgiften. Det afhænger i høj grad af, hvor langt din bil kører på literen. Derudover er der også forskel på, om der er tale om en benzinbil eller en dieselbil.

Har du en personbil eller varevogn, der bruger benzin, er der et skel ved 20 km/l. Kører din personbil eller varevogn mindre end 20 km/l, vil din registreringsafgift blive pålagt et tillæg. Du skal betale et ekstra tillæg på 6.000 kr. pr. kilometer, din bil kører under de 20 km/l.

Kører din personbil eller varevogn mere end 20 km/l, vil du i stedet få et fradrag i din registreringsafgift. For hver kilometer, din bil kører mere end 20 km/l, får du et fradrag på 4.000 kr.

Har du en personbil eller varevogn, der bruger diesel, er skellet ved 22 km/l. Der gælder dog de samme regler for tillæg og fradrag til registreringsafgiften. Det betyder, at du får et tillæg på 6.000 kr. for hver kilometer over 22 km/l. Du får dog et fradrag på 4.000 kr. pr. kilometer, du kører mere end 22 km/l.

Det kan derfor i mange tilfælde betale sig at vælge en bil, der kan køre langt på literen og som måske er leaset.