Hjuldata

Alfa Romeo

Alpine

Aston Martin

Audi

Bentley

BMW

Bugatti

Buick

Cadillac

Chery

Chevrolet

Chrysler

Citroen

Dacia

Daewoo

Daihatsu

Dodge

DS

Ferrari

Fiat

Ford

Honda

Hummer

Hyundai

Infiniti

Isuzu

Iveco

Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Lincoln

Maserati

Mazda

Mercedes-Benz

Mercury

MG

MINI

Mitsubishi

Nissan

Opel

Peugeot

Pontiac

Porsche

Renault

Rolls-Royce

Rover

Saab

Seat

Skoda

Smart

SsangYong

Subaru

Suzuki

Toyota

Vauxhall

Volkswagen

Volvo

Her finder du alt inden for hjuldata til alle bilmærker, -serier og -modeller. Så hvad enten du kører i en Citröen C1, en Audi A8 eller en hvilken som helst anden bilmodel, og skal have skiftet dine dæk, så finder du den eksakte hjuldata for hver enkelt dæktype her.

Vi har gjort det nemt for dig ved at dele det op i mærker og modeller, så du nemt kan finde præcis den hjuldata du skal bruge på din bil.

Hvorfor er det vigtigt at kende til hjuldata?

Enhver bilmodel har kompatible bildæk, som alle har deres egne, specifikke og gældende hjuldata samt dækkoder. Disse skal du bruge, når du vil være sikker på, at monteringen af dine dæk udføres korrekt og sker med de rette dæk.Helt specifik er det relevant du kender til følgende data på dine hjul:

  • Dækstørrelse
  • Dækbredde
  • Dækhøjde
  • Diameter på fælgen
  • Belastningsindeks
  • Hastighedsgodkendelse
  • Krydsmål
  • ET mål (indpresningsdybde)
  • Gældende boltstørrelse

Vigtigst er det dog, at du kender til krydsmål, ET mål, og gældende boltstørrelse, når du skal skifte og montere bildæk på din bil.Hvor finder jeg hjuldataen på mine dæk?

De forskellige data på dækket finder du typisk på siden af bildækket. Her er de ofte opgivet med en række af specifikke symboler og tal, som giver dig viden om de specifikt gældende størrelser, maksimalbelastninger og -hastighed, som gælder præcis disse dæk.

Dækstørrelsen er noget af det første du vil se af tal på dækkene – denne data er vigtig at kende for at du er sikker på den specifikke, gældende størrelse, som du skal montere på pågældende bil.

Dækbredden er typisk det første tal du ser af hjuldata på dæk – denne bredde er vigtig at kende til for selvsagt at sikre at du får valgt nogle dæk, som hverken er for tynde eller brede.

Dækhøjden finder du også på denne række af data på dækket – denne er vigtig i forhold til at vide hvad den procentvise dækhøjde skal være i forhold til dækbredden. Specielt, hvis du skifter til en ny dækbredde.

Diameter på fælgen findes ligeledes også i denne række hjuldata – diameteren skal du kende til, så du monterer / udskifter fælge, som passer til selve dækkets størrelse.

Belastningsinddeks kommer typisk efter de andre ovenstående tal – kort sagt viser denne data dig, hvad hjulene kan klare af vægt (belastning).

Hastighedsgodkendelse er nogle af de sidste tal der fremkommer blandt hjuldata på bildæk – som ordet antyder, så angiver det, hvor hurtigt du må køre med de pågældende dæk.

Krydsmål indgår ikke i rækken af hjuldata på dækket, men er stadig vigtig at kende til, når du ønsker at udskifte fælge på dine dæk. Krydsmål omtales også for hhv. boltecirkel, hulafstand eller boltmønster.

Dette mål kan du finde ved at måle fra midten af det ene bolthul til midten af bolthullet der er placeret skråt overfor. Herefter regner du krydsmålet ved at sige; antal bolthuller x afstanden i mm = f.eks. 4x112.