Aston Martin Lagonda 1974-1990

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
5.3V8276Benzin51/2" - 20 UNF5x120.625 - 33
Motor Type: 5.3Værdi
MotorV8
Hestekræfter276
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelse1/2" - 20 UNF
Krydsmål5x120.6
ET mål mellem25 - 33
Aston Martin Lagonda 1974-1990

I forbindelse med at få dit køretøj til at være så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de helt korrekte stålfælge på din slæde.

Således opdager du de korrekte dæk

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen må køre med de påsatte fælge. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er trykt på dækket, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed køretøjet kan køre. Din bil må altså ikke køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor størrelsen dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor stærkt den kan fremføres med og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Der er en del variationer på data på fælge, man alle skal tage højde for, hvis overvejer nye dæk på sit køretøj. Med en din Aston Martin Lagonda er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Det korrekte ET mål er vigtigt

I visse tilfælde kan man opleve, at dækket på køretøjet kommer til at skrabe mod køretøjets yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at alufælgen er for stort eller for bredt, men kan være et resulta af et afvigende mål. ET målet beretter om, hvor langt væk fra køretøjets yderskærm, hjulet sidder. Afhængigt af den type motor dit køretøj har, er målene også afvigende. Helt overordnet er de mellem 25 - 33. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at rammer inderskærmen.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På de fleste dæk er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i fælgen, så dækket kan påsættes korrekt. På den her bil et krydsmål på 5x120.6. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte hjulet har, imens 120.6 fortæller antallet af mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Når man bør montere nye hjul på autobilen, er det vigtigt at være obs på, ikke blot at investere i de første og de bedste. man skal både være opmærksom på, hvad dækket kan holde til, hvilken størrelse fælge man vil handle, endvidere hvor mange bolte der skal bruges i hjulet.