Volvo S60 2019-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Volvo S60 2019-2020

Med henblik på at få dit køretøj til at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du studere hjuldataene til enhver detalje, så du kan få sat de rette hjul på din slæde.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet fortæller, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På mange stålfælge er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal monteringspunkter i fælgen, så hjulet kan påsættes korrekt. På Volvo S60 er krydsmålet 5x108. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte dækket har, mens 108 fortæller hvor mange mm. der er mellem bolte placeret diagonalt.

Sådan finder du de korrekte fælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt bilen har lov til at køre med de påsatte fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er trykt på gummiet, ikke bliver lavere end den højeste hastighed bilen må fremføres med. Din bil må altså ikke kunne køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der forskel på, hvor stærkt den må køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der er mange forskellige informationer på alufælge, man skal tage højde for, hvis overvejer brugte dæk til sit køretøj. Med en dit køretøj er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Det korrekte ET mål er afgørende

I visse tilfælde kan man komme udfor, at fælgen på køretøjet vil komme til at ramme køretøjets yderskærm. Det er ikke Det samme som, at alufælgen ikke passer, det kan være et resulta af et afvigende ET mål. målet indikerer, hvor langt væk fra automobilens yderskærm, dækket er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din Volvo S60 har, er ET-målene også forskellige. De ligger de et sted mellem 50 - 55. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen {kommer til at skrabe mod inderskærmen.

Ved montering af brugte eller nye dæk på sin slæde, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at købe de første man finder. Her bør man både være opmærksom på, hvad gummiet kan holde til, størrelsen på de fælge man bør investere i, endvidere antallet af bolte der skal være i fælgen.

Reperationer på en Volvo S60 2019-2020

Volvo S60 Affjedring / støddæmpereVolvo S60 AirconditionVolvo S60 Anhængertræk
Volvo S60 BatteriVolvo S60 BilplejeVolvo S60 Bremser
Volvo S60 Dæk & hjulVolvo S60 DækopbevaringVolvo S60 Elektrisk arbejde
Volvo S60 FejlsøgningVolvo S60 Firehjulsudmåling / Sporing af bilVolvo S60 Fælge
Volvo S60 GearkasseVolvo S60 KoblingVolvo S60 Lak- og malerarbejde
Volvo S60 MotorVolvo S60 OlieskiftVolvo S60 Pladearbejde (buler m.m.)
Volvo S60 RustarbejdeVolvo S60 ServiceeftersynVolvo S60 Skadesarbejde
Volvo S60 Stenslag & rudeskiftVolvo S60 StyretøjVolvo S60 Syn & klargøring
Volvo S60 Tandrem/kædekitVolvo S60 UdstødningVolvo S60 Undervognsbehandling