Vauxhall Viva 1963-1966

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Viva 1963-1966

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man opleve, at alufælgen på bilen kommer til at ramme køretøjets yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at stålfælgen ikke passer, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra automobilens yderskærm, dækket sidder. Afhængigt af den motor typen din Vauxhall Viva har, er målene også afvigende. De ligger de et sted mellem 38 - 50. Dog er det vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at rammer inderskærmen.

Med henblik på at få din Vauxhall Viva til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du researcher data på dækkene til enhver detalje, således at du kan få monteret de rigtige hjul på din bil.

Sådan finder du de rigtige alufælge

Der er mange variationer på hjuldata, man skal tage højde for, hvis overvejer brugte dæk til autobilen. Med en dit køretøj er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen må køre med de påsatte dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed bilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På mange dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i hjulet, så hjulet kan påsættes korrekt. På Vauxhall Viva hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, imens 100 angiver hvor mange mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Ved montering af brugte dæk på autobilen, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke kun at købe de første og de bedste. Her bør man både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan udfordres til, hvor store fælge man ønsker at investere i, og så hvor mange bolte der skal bruges i fælgen.