Vauxhall Corsa 1993-2000

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Corsa 1993-2000

Det korrekte ET mål er vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at alufælgen på bilen vil komme til at skrabe mod bilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet ikke passer, men kan være et resulta af et forkert ET mål. målet indikerer, afstanden fra automobilens skærmkant, stålfælgen sidder. Afhængigt af den motor typen din bil har, er ET-målene også forskellige. De er de mellem 39 - 44. Dog er det vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man undgår, at hjulet kommer til at berører skærmen.

Sådan finder du de korrekte stålfælge

Der findes mange forskellige hjuldata, man alle skal tag med i beregninger, når man skal have nye eller brugte stålfælge til sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt køretøjet må fremføres med de monteret dæk. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på gummiet, ikke er lavere end den maksimale hastighed bilen må køre. Din bil bør altså ikke kunne køre hurtigere end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Med henblik på at få dit køretøj til både at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger hjuldataene til enhver detalje, så du kan få monteret de rigtige alufælge på din bil.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet fortæller, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din stålfælge. På mange hjul er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal monteringspunkter i alufælgen, så stålfælgen kan monteres rigtigt. På denne bil et krydsmål på 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte hjulet har, mens 100 angiver antallet af mm. der er mellem bolte placeret diagonalt.

Når man bør montere nye hjul på sin slæde, skal man være obs på, ikke blot at investere i de første man finder. Her bør man både være opmærksom på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man vil handle, samt antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.