Vauxhall Astra 1979-1984

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Astra 1979-1984

Hvilket krydsmål på din bil?

Krydsmålet fortæller, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På de fleste alufælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal huller i alufælgen, så hjulet kan monteres rigtigt. På dette køretøj et krydsmål på 5x105. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte hjulet har, imens 105 angiver antallet af mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Med henblik på at få dit køretøj til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger data på hjulene til enhver detalje, således at du kan få sat de helt rette hjul på din bil.

Ved montering af brugte eller nye hjul på sin slæde, bør man være obs på, ikke blot at handle de første og bedste. man skal både være opmærksom på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man bør købe, samt antallet af bolte der skal placeres i fælgen.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at dækket på automobilen kommer til at ramme bilens yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at fælgen ikke passer, men kan være resultatet af et forkert mål. ET målet indikerer, afstanden fra automobilens skærmkant, hjulet sidder. Afhængigt af den motor typen dit køretøj har, er målene også afvigende. De ligger de mellem 39 - 42. Det er vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at berører skærmen.

På den måde opdager du de rigtige alufælge

Der er en del forskellige hjuldata, man alle skal tage højde for, når overvejer nye eller brugte dæk til sin bil. Med en din Vauxhall Astra er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt køretøjet må fremføres med de monteret hjul. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed bilen kan fremføres med. Din Vauxhall Astra må altså ikke kunne køre med højere fart end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor størrelsen dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor stærkt den kan køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.