Vauxhall Astra 1998-2005

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Astra 1998-2005

Med henblik på at få din bil til både at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få sat de korrekte stålfælge på din bil.

Ved montering af nye hjul på sin slæde, er det vigtigt at være obs på, ikke kun at købe de første man finder. man skal både være obs på, hvad dækket kan holde til, hvilken størrelse fælge man skal købe, samt hvor mange bolte der skal bruges i hjulet.

Hvilket krydsmål på din Vauxhall Astra?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På de fleste alufælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i fælgen, så alufælgen kan påsættes rigtigt. På denne bil et krydsmål på 5x105. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte fælgen har, imens 105 angiver antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

Således opdager du de rette dæk

Der er en del forskellige informationer på hjuldæk, man bør tag med i beregninger, hvis man skal have brugte alufælge til sin slæde. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt bilen må fremføres med de monteret fælge. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed køretøjet kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre med højere fart end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, kan der være afvigelser på, hvor stærkt den kan fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Det korrekte ET mål er meget vigtigt

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at dækket på automobilen kommer til at ramme bilens yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at hjulet er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. ET målet viser, hvor langt væk fra bilens skærmkant, stålfælgen sidder. Afhængigt af hvilken motor typen dit køretøj har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet er de mellem 39 - 42. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at stålfælgen kommer til at skrabe mod yderskærmen.