Vauxhall Astra 2011-2015

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Astra 2011-2015

Med henblik på at få dit køretøj til at være så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du researcher data på dækkene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de rigtige alufælge på din automobil.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste stålfælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i hjulet, så hjulet kan påsættes korrekt. På dette køretøj er krydsmålet 5x105. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte alufælgen har, mens 105 fortæller antallet af mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

Sådan finder du de rette fælge

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt køretøjet har lov til at fremføres med de påsatte dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på gummiet, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed automobilen kan køre. Din bil bør altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket kan tåle.Afhængigt af, hvilken motor dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor hurtigt den kan fremføres med og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der findes en del variationer på informationer på hjuldæk, man bør tag med i beregninger, hvis overvejer nye stålfælge til autobilen. Med en dit køretøj er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Det rigtige ET mål er afgørende

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at alufælgen på automobilen kommer til at skrabe mod bilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at fælgen er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. målet indikerer, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, alufælgen sidder. Afhængigt af den motoren dit køretøj har, er målene også afvigende. Helt overordnet ligger de et sted mellem 39 - 42. Det er vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at berører inderskærmen.

Ved montering af nye hjul på sin slæde, skal man være opmærksom på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man ønsker at handle, og så hvor mange bolte der skal anvendes i fælgen.