Vauxhall Agila 2000-2007

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Vauxhall Agila 2000-2007

For at få din Vauxhall Agila til at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du studere data på hjulene til enhver detalje, således at du kan få sat de helt rette dæk på din automobil.

Det korrekte ET mål er meget vigtigt

I visse tilfælde kan man opleve, at dækket på køretøjet kommer til at påfører bilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen er for stort eller for bredt, det kan være et resulta af et forkert mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens yderskærm, dækket sidder. Afhængigt af hvilken motor typen din Vauxhall Agila har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet er de et sted mellem 45 - 50. Det er vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man undgår, at fælgen kommer til at skrabe mod inderskærmen.

Sådan finder du de rigtige hjul

Der findes rigtig mange forskellige info på fælge, man bør tag med i beregninger, hvis man skal have nye hjul på autobilen. Med en din bil er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt køretøjet har lov til at fremføres med de påsatte dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, hvilken motor dit køretøj har, kan der være forskel på, hvor stærkt den må fremføres med og dermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Hvilket krydsmål på din Vauxhall Agila?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din stålfælge. På mange stålfælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i dækket, så alufælgen kan påsættes rigtigt. På Vauxhall Agila hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte fælgen har, mens 100 angiver antallet af mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

Når man skal montere brugte eller nye hjul på sit køretøj, bør man være obs på, ikke blot at købe de første og de bedste. Her bør man både være opmærksom på, hvad gummiet kan udfordres til, hvilken størrelse fælge man bør købe, endvidere antallet af bolte der skal placeres i fælgen.