Toyota Highlander 2013-2017

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Toyota Highlander 2013-2017

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På mange fælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i fælgen, så dækket kan påsættes korrekt. På det her køretøj et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte fælgen har, imens 114.3 beretter om antallet af mm. der er mellem to bolte placeret diagonalt.

Således finder du de korrekte fælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen har lov til at køre med de monteret hjul. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på gummiet, ikke bliver lavere end den højeste hastighed køretøjet kan fremføres med. Dit køretøj bør altså ikke køre med højere fart end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Der findes rigtig mange variationer på informationer på fælge, man alle bør tag med i beregninger, hvis overvejer nye eller brugte hjul til sin slæde. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Ved montering af nye dæk på sin slæde, skal man være opmærksom på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man skal handle, endvidere antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.

For at få dit køretøj til både at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger informationerne på hjulene til enhver detalje, så du kan få monteret de rigtige stålfælge på din bil.

Det rigtige ET mål er vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at alufælgen på automobilen vil komme til at påfører køretøjets yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at hjulet er for stort eller for bredt, men kan være et resulta af et u-korrekt mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra automobilens skærmkant, alufælgen sidder. Afhængigt af den type motor dit køretøj har, er ET-numrene også afvigende. Helt overordnet er de et sted mellem 30 - 30. Det er vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at skrabe mod yderkanten.