Toyota Hiace 1989-2004

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Toyota Hiace 1989-2004

Hvilket krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På mange hjul er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange huller i hjulet, så alufælgen kan monteres rigtigt. På Toyota Hiace et krydsmål på 6x139.7. Her angiver 6-tallet, hvor mange bolte alufælgen har, mens 139.7 angiver antallet af mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

På den måde finder du de korrekte stålfælge

Der findes mange forskellige data på hjuldæk, man bør tag med i beregninger, når overvejer nye eller brugte fælge på sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen må køre med de monteret hjul. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er trykt på gummiet, ikke bliver lavere end den højeste hastighed køretøjet må køre. Dit køretøj må altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, kan der være forskel på, hvor stærkt den må fremføres med og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

I visse tilfælde kan man opleve, at fælgen på automobilen kommer til at påfører automobilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at fælgen ikke passer, men kan være et resulta af et u-korrekt mål. ET målet beretter om, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, hjulet sidder. Afhængigt af hvilken motor typen dit køretøj har, er ET-målene også afvigende. De er de et sted mellem 29 - 30. Dog er det vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man undgår, at hjulet kommer til at rammer inderskærmen.

Ved montering af brugte eller nye fælge på sin bil, er det vigtigt at være opmærksom på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan holde til, størrelsen på de fælge man skal handle, samt hvor mange bolte der skal være i hjulet.

For at få dit køretøj til at være så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få sat de helt korrekte dæk på dit køretøj.