Toyota Celica 1981-1985

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Toyota Celica 1981-1985

For at få din Toyota Celica til både at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger informationerne på dækkene til enhver detalje, så du kan få monteret de helt rigtige alufælge på dit køretøj.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i stålfælgen, så stålfælgen kan påsættes korrekt. På den her bil er krydsmålet 5x100. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, mens 100 fortæller hvor mange mm. som er mellem to bolte placeret diagonalt.

På den måde opdager du de korrekte alufælge

Der er en del variationer på hjuldata, man alle bør tag med i beregninger, når overvejer nye eller brugte dæk på autobilen. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt automobilen har lov til at køre med de monteret hjul. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen må fremføres med. Din Toyota Celica må altså ikke kunne køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der forskel på, hvor hurtigt den kan køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde være udstyret med.

Ved montering af brugte eller nye dæk på autobilen, skal man være obs på, ikke kun at handle de første man finder. Her bør man både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan udfordres til, størrelsen på de fælge man ønsker at købe, og så hvor mange bolte der skal bruges i hjulet.

Det korrekte ET mål er afgørende

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at fælgen på køretøjet vil komme til at ramme køretøjets yderskærm. Det er ikke Det samme som, at hjulet ikke passer, det kan være et resulta af et u-korrekt ET mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens yderskærm, hjulet sidder. Afhængigt af den motor typen din bil har, er ET-numrene også forskellige. De er de et sted mellem 39 - 39. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at stålfælgen kommer til at skrabe mod yderkanten.