SsangYong Tivoli 2015-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.6 e-XDiI4114Diesel5M12 x 1.55x11243 - 45
1.6 e-XGiI4126Benzin5M12 x 1.55x11243 - 45
Motor Type: 1.6 e-XDiVærdi
MotorI4
Hestekræfter114
BrændstofDiesel
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x112
ET mål mellem43 - 45
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.6 e-XGiVærdi
MotorI4
Hestekræfter126
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x112
ET mål mellem43 - 45
SsangYong Tivoli 2015-2020

Således finder du de rigtige fælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt automobilen har lov til at køre med de monteret dæk. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er angivet på gummiet, ikke er mindre end den højeste hastighed køretøjet kan fremføres med. Din bil bør altså ikke køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, kan der være afvigelser på, hvor stærkt den må køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Der findes en del variationer på hjuldata, man bør tage højde for, når man skal have nye eller brugte fælge til sin bil. Med en din bil er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet fortæller, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din stålfælge. På de fleste stålfælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i dækket, så fælgen kan monteres korrekt. På SsangYong Tivoli et krydsmål på 5x112. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte hjulet har, mens 112 beretter om antallet af mm. der er mellem bolte placeret diagonalt.

For at få dit køretøj til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger data på dækkene til enhver detalje, så du kan få sat de helt korrekte stålfælge på dit køretøj.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at stålfælgen på bilen kommer til at ramme automobilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen ikke passer, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. målet viser, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, dækket sidder. Afhængigt af den motoren din bil har, er ET-numrene også afvigende. Helt overordnet ligger de et sted mellem 43 - 45. Dog er det vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at skrabe mod skærmen.

Når man overvejer motering af brugte dæk på sin slæde, bør man være henlede opmærksomheden på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad dækket kan tåle, hvilken størrelse fælge man skal investere i, endvidere antallet af bolte der skal placeres i hjulet.