SsangYong Korando 1996-2006

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
SsangYong Korando 1996-2006

Således opdager du de rigtige alufælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor hurtigt køretøjet må køre med de monteret dæk. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Dit køretøj bør altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Der findes rigtig mange variationer på hjuldata, man alle skal tage højde for, hvis man skal have brugte fælge på sin slæde. Med en din SsangYong Korando er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Når man skal montere brugte dæk på sin bil, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke kun at købe de første man finder. man skal både være obs på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man bør investere i, endvidere antallet af bolte der skal være i hjulet.

For at få din bil til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få sat de rette alufælge på din automobil.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På mange stålfælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i dækket, så hjulet kan monteres korrekt. På denne bil et krydsmål på 5x112. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte alufælgen har, imens 112 beretter om hvor mange mm. der er mellem to bolte placeret diagonalt.

Det rigtige ET mål er meget vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at alufælgen på automobilen vil komme til at ramme automobilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen ikke passer, det kan være resultatet af et u-korrekt mål. målet beretter om, hvor langt væk fra bilens yderskærm, alufælgen sidder. Afhængigt af den motoren din bil har, er ET-numrene også forskellige. Helt overordnet er de et sted mellem 39.5 - 43. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at fælgen kommer til at skrabe mod skærmkanten.