Smart Fortwo 1998-2007

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Smart Fortwo 1998-2007

Når man skal montere nye dæk på sin bil, bør man være henlede opmærksomheden på, ikke blot at handle de første og de bedste. man skal både være opmærksom på, hvad gummiet kan udfordres til, hvor store fælge man skal handle, samt hvor mange bolte der skal placeres i fælgen.

Med henblik på at få dit køretøj til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få sat de helt rette dæk på din slæde.

Det korrekte ET mål er afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at stålfælgen på automobilen kommer til at ramme køretøjets yderskærm. Det er ikke Det samme som, at alufælgen ikke passer, men kan være et resulta af et forkert mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens skærmkant, alufælgen er placeret. Afhængigt af den motor typen din bil har, er målene også forskellige. De er de et sted mellem 32 - 44. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at skrabe mod skærmen.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste alufælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal huller i hjulet, så hjulet kan påsættes rigtigt. På det her køretøj er krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte fælgen har, mens 100 fortæller hvor mange mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

På den måde finder du de korrekte alufælge

Der er rigtig mange forskellige informationer på fælge, man skal tag med i beregninger, hvis overvejer nye stålfælge på autobilen. Med en din bil er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt bilen har lov til at køre med de påsatte fælge. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er angivet på gummiet, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen kan køre. Din bil bør altså ikke køre med højere fart end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din Smart Fortwo har, kan der være afvigelser på, hvor hurtigt den må køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.