Smart Forfour 2014-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
0.9 TurboI389Benzin4M12 x 1.54x10032 - 44
1.0iI370Benzin4M12 x 1.54x10032 - 44
Motor Type: 0.9 TurboVærdi
MotorI3
Hestekræfter89
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem32 - 44
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.0iVærdi
MotorI3
Hestekræfter70
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem32 - 44
Smart Forfour 2014-2020

Sådan opdager du de rette alufælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt køretøjet har lov til at fremføres med de påsatte dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på dækket, ikke bliver mindre end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre med højere fart end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Der findes en del variationer på hjuldata, man bør tage højde for, hvis man skal have nye hjul på sit køretøj. Med en din Smart Forfour er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Ved montering af brugte eller nye dæk på sin slæde, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at købe de første og bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan tåle, hvor store fælge man ønsker at handle, samt antallet af bolte der skal være i hjulet.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

I visse tilfælde kan man komme udfor, at fælgen på bilen kommer til at skrabe mod bilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et forkert ET mål. ET målet indikerer, afstanden fra bilens skærmkant, stålfælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din Smart Forfour har, er ET-numrene også afvigende. Helt overordnet ligger de et sted mellem 32 - 44. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at fælgen kommer til at rammer yderskærmen.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet fortæller, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange hjul er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal monteringspunkter i hjulet, så dækket kan monteres rigtigt. På Smart Forfour er krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, imens 100 fortæller hvor mange mm. som er mellem to bolte placeret diagonalt.

Med henblik på at få dit køretøj til at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få sat de helt rigtige alufælge på din slæde.