Mazda RX-7 1978-1983

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Mazda RX-7 1978-1983

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet fortæller, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På de fleste stålfælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal monteringspunkter i hjulet, så alufælgen kan monteres rigtigt. På Mazda RX-7 et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte fælgen har, imens 114.3 beretter om antallet af mm. som er mellem to bolte overfor hinanden.

I forbindelse med at få din Mazda RX-7 til både at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du researcher informationerne på dækkene til punkt og prikke, så du kan få monteret de helt rette hjul på din bil.

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at dækket på bilen vil komme til at påfører automobilens yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen er for stort eller for bredt, det kan være et resulta af et afvigende ET mål. ET målet viser, hvor langt væk fra bilens skærmkant, dækket sidder. Afhængigt af den motor typen din bil har, er ET-numrene også forskellige. Helt overordnet ligger de mellem 50 - 52.5. Dog er det vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man undgår, at fælgen kommer til at berører yderskærmen.

Således finder du de rette alufælge

Der findes en del forskellige data på alufælge, man alle skal tag med i beregninger, når man skal have nye eller brugte stålfælge på sin slæde. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt bilen har lov til at fremføres med de monteret hjul. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er trykt på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed køretøjet kan køre. Din Mazda RX-7 må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor størrelsen din Mazda RX-7 har, er der forskel på, hvor stærkt den kan køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Ved montering af brugte eller nye hjul på sit køretøj, er det vigtigt at være obs på, ikke kun at købe de første og bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan holde til, hvilken størrelse fælge man ønsker at købe, endvidere antallet af bolte der skal bruges i hjulet.