Mazda RX-7 1984-1985

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Mazda RX-7 1984-1985

Sådan finder du de korrekte dæk

Der findes en del forskellige data på hjuldæk, man bør tage højde for, når man skal have brugte hjul på sin bil. Med en dit køretøj er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt køretøjet må køre med de monteret fælge. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er beskrevet på gummiet, ikke bliver mindre end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Dit køretøj må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor størrelsen din Mazda RX-7 har, er der afvigelser på, hvor hurtigt den kan køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

For at få din bil til både at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de korrekte dæk på dit køretøj.

Hvilket krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange alufælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange huller i alufælgen, så hjulet kan monteres korrekt. På Mazda RX-7 hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte stålfælgen har, mens 114.3 beretter om antallet af mm. der er mellem to bolte overfor hinanden.

Ved montering af brugte eller nye hjul på sin bil, skal man være obs på, ikke kun at investere i de første og de bedste. Her bør man både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan udfordres til, hvilken størrelse fælge man bør handle, samt antallet af bolte der skal placeres i fælgen.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man opleve, at stålfælgen på bilen vil komme til at ramme bilens skærm kant. Det er ikke Det samme som, at dækket ikke passer, men kan være resultatet af et forkert mål. ET målet viser, afstanden fra automobilens skærmkant, fælgen sidder. Afhængigt af den type motor din Mazda RX-7 har, er målene også afvigende. Helt overordnet er de mellem 50 - 52.5. Det er vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at rammer skærmen.