Mazda RX-7 1992-2003

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.3iR160Benzin5M12 x 1.55x114.350 - 52.5
Motor Type: 1.3iVærdi
MotorR
Hestekræfter160
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x114.3
ET mål mellem50 - 52.5
Mazda RX-7 1992-2003

I forbindelse med at få din bil til at være så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få sat de helt rigtige dæk på din slæde.

Det korrekte ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man opleve, at fælgen på køretøjet vil komme til at ramme automobilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket ikke passer, det kan være resultatet af et afvigende mål. ET målet beretter om, afstanden fra automobilens skærmkant, hjulet er placeret. Afhængigt af hvilken type motor din Mazda RX-7 har, er ET-numrene også afvigende. De ligger de mellem 50 - 52.5. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at berører inderskærmen.

Hvilket krydsmål på din Mazda RX-7?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste dæk er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i hjulet, så dækket kan monteres korrekt. På Mazda RX-7 et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte dækket har, mens 114.3 fortæller antallet af mm. som er mellem to bolte overfor hinanden.

Når man skal montere nye dæk på autobilen, skal man være opmærksom på, ikke blot at købe de første og bedste. Her bør man både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man bør købe, endvidere antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.

På den måde opdager du de rigtige alufælge

Der er mange forskellige informationer på hjuldæk, man alle bør tage højde for, hvis man skal have nye eller brugte dæk på autobilen. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor hurtigt bilen har lov til at fremføres med de påsatte dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed køretøjet må køre. Din Mazda RX-7 bør altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor stærkt den kan køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde være udstyret med.