Mazda MX-5 1990-1998

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.6 DOHCI4115Benzin4M12 x 1.54x10040 - 42
Motor Type: 1.6 DOHCVærdi
MotorI4
Hestekræfter115
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem40 - 42
Mazda MX-5 1990-1998

Ved montering af brugte eller nye hjul på sin slæde, skal man være henlede opmærksomheden på, ikke blot at investere i de første man finder. Her bør man både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan udfordres til, hvilken størrelse fælge man skal handle, og så antallet af bolte der skal bruges i fælgen.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På de fleste fælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i dækket, så fælgen kan monteres rigtigt. På dette køretøj hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte dækket har, mens 114.3 fortæller hvor mange mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

For at få dit køretøj til både at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du researcher data på hjulene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de rette hjul på din slæde.

Det korrekte ET mål er meget vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at alufælgen på automobilen vil komme til at ramme bilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et forkert mål. målet beretter om, afstanden fra køretøjets skærmkant, hjulet er placeret. Afhængigt af hvilken type motor din bil har, er ET-målene også forskellige. De er de mellem 55 - 55. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at rammer yderkanten.

Sådan finder du de korrekte hjul

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt køretøjet må køre med de monteret hjul. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på gummiet, ikke bliver mindre end den højeste hastighed automobilen må køre. Din Mazda MX-5 må altså ikke køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen dit køretøj har, er der forskel på, hvor hurtigt den må køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde være udstyret med.

Der er rigtig mange variationer på hjuldata, man alle bør tag med i beregninger, når overvejer nye eller brugte dæk på sin bil. Med en din Mazda MX-5 er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.