Mazda MX-3 1991-2000

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.5 DOHCI4118Benzin4M12 x 1.54x10045 - 48
Motor Type: 1.5 DOHCVærdi
MotorI4
Hestekræfter118
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem45 - 48
Mazda MX-3 1991-2000

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På de fleste hjul er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal huller i fælgen, så alufælgen kan påsættes korrekt. På det her køretøj et krydsmål på 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte dækket har, imens 100 angiver antallet af mm. som er mellem to bolte placeret diagonalt.

Det korrekte ET mål er afgørende

I visse tilfælde kan man opleve, at fælgen på køretøjet vil komme til at skrabe mod bilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet er for stort eller for bredt, men kan være et resulta af et afvigende ET mål. ET målet viser, afstanden fra bilens skærmkant, dækket er placeret. Afhængigt af den type motor din bil har, er målene også forskellige. Helt overordnet ligger de mellem 45 - 48. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at dækket kommer til at skrabe mod skærmen.

Når man bør montere brugte fælge på sin slæde, bør man være obs på, ikke kun at investere i de første og bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan udfordres til, størrelsen på de fælge man skal investere i, og så hvor mange bolte der skal være i hjulet.

Med henblik på at få dit køretøj til både at køre så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du researcher informationerne på dækkene til enhver detalje, således at du kan få monteret de rigtige alufælge på din slæde.

Sådan opdager du de rigtige fælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt bilen må køre med de påsatte dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er trykt på dækket, ikke er lavere end den højeste hastighed køretøjet kan fremføres med. Dit køretøj må altså ikke kunne køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, kan der være afvigelser på, hvor hurtigt den må køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Der findes rigtig mange forskellige hjuldata, man bør tag med i beregninger, hvis man skal have nye hjul til sin slæde. Med en din bil er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.