Mazda MPV 1988-1999

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Mazda MPV 1988-1999

Krydsmål på din Mazda MPV?

Krydsmålet fortæller, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange fælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange huller i stålfælgen, så dækket kan monteres rigtigt. På denne bil hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte stålfælgen har, imens 114.3 beretter om hvor mange mm. der er mellem to bolte placeret diagonalt.

Det korrekte ET mål er vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at fælgen på bilen vil komme til at skrabe mod køretøjets skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet ikke passer, det kan være et resulta af et forkert mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens yderskærm, stålfælgen er placeret. Afhængigt af den motoren din Mazda MPV har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet ligger de mellem 48 - 52. Det er vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at fælgen kommer til at skrabe mod inderskærmen.

Sådan opdager du de rigtige stålfælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen må køre med de påsatte fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på dækket, ikke er lavere end den maksimale hastighed automobilen kan køre. Din Mazda MPV bør altså ikke køre med højere hastighed end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der forskel på, hvor stærkt den må fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der findes rigtig mange forskellige hjuldata, man alle skal tag med i beregninger, hvis overvejer brugte fælge på sit køretøj. Med en dit køretøj er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Når man skal montere nye fælge på sin slæde, bør man være henlede opmærksomheden på, ikke kun at investere i de første man finder. Her bør man både være obs på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man skal investere i, endvidere antallet af bolte der skal placeres i hjulet.

For at få din bil til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de korrekte hjul på din slæde.