Mazda CX-9 2010-2012

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
3.7iV6274Benzin5M12 x 1.55x114.345 - 45
Motor Type: 3.7iVærdi
MotorV6
Hestekræfter274
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x114.3
ET mål mellem45 - 45
Mazda CX-9 2010-2012

Ved montering af nye dæk på sin bil, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at handle de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan tåle, hvor store fælge man vil købe, samt hvor mange bolte der skal placeres i hjulet.

Sådan finder du de rette alufælge

Der findes mange variationer på hjuldata, man alle bør tag med i beregninger, hvis overvejer nye alufælge til autobilen. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt bilen må fremføres med de monteret dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er angivet på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed automobilen må fremføres med. Dit køretøj må altså ikke køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Med henblik på at få din Mazda CX-9 til at være så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du studere informationerne på dækkene til enhver detalje, således at du kan få monteret de helt rette dæk på dit køretøj.

Krydsmål på din Mazda CX-9?

Krydsmålet fortæller, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På de fleste fælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i stålfælgen, så stålfælgen kan monteres rigtigt. På den her bil et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte dækket har, mens 114.3 fortæller antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I visse tilfælde kan man komme udfor, at alufælgen på køretøjet kommer til at skrabe mod automobilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket ikke passer, det kan være et resulta af et afvigende mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra automobilens yderskærm, hjulet er placeret. Afhængigt af den motoren dit køretøj har, er ET-målene også afvigende. De ligger de mellem 45 - 45. Det er vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man undgår, at fælgen kommer til at rammer skærmkanten.