Mazda CX-9 2012-2015

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
3.7iV6274Benzin5M12 x 1.55x114.345 - 45
Motor Type: 3.7iVærdi
MotorV6
Hestekræfter274
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x114.3
ET mål mellem45 - 45
Mazda CX-9 2012-2015

Med henblik på at få din Mazda CX-9 til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger data på dækkene til enhver detalje, således at du kan få monteret de helt korrekte fælge på din automobil.

På den måde finder du de rette fælge

Der er en del forskellige informationer på alufælge, man skal tage højde for, når man skal have nye dæk på sin bil. Med en dit køretøj er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt bilen må fremføres med de monteret fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er beskrevet på gummiet, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed automobilen må fremføres med. Dit køretøj bør altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din Mazda CX-9 har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må fremføres med og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På mange alufælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i alufælgen, så hjulet kan påsættes korrekt. På Mazda CX-9 et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte hjulet har, mens 114.3 angiver antallet af mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Når man overvejer motering af brugte dæk på sin slæde, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man skal handle, samt hvor mange bolte der skal anvendes i hjulet.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at dækket på automobilen vil komme til at skrabe mod bilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen ikke passer, men kan være et resulta af et forkert mål. ET målet indikerer, afstanden fra bilens yderskærm, dækket sidder. Afhængigt af den motoren din bil har, er målene også afvigende. De er de mellem 45 - 45. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at skrabe mod yderskærmen.