Mazda CX-9 2016-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Mazda CX-9 2016-2020

Det rigtige ET mål er meget vigtigt

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at hjulet på bilen kommer til at påfører køretøjets yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet ikke passer, men kan være resultatet af et forkert ET mål. ET målet viser, afstanden fra automobilens skærmkant, fælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motor typen dit køretøj har, er ET-målene også forskellige. De er de et sted mellem 45 - 45. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man undgår, at alufælgen kommer til at skrabe mod yderkanten.

Ved montering af nye dæk på sin bil, skal man være obs på, ikke blot at handle de første man finder. man skal både være opmærksom på, hvad dækket kan tåle, hvor store fælge man bør handle, samt hvor mange bolte der skal anvendes i fælgen.

For at få dit køretøj til at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du studere data på dækkene til enhver detalje, så du kan få monteret de rigtige alufælge på dit køretøj.

Hvilket krydsmål på din Mazda CX-9?

Krydsmålet angiver, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din stålfælge. På mange fælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange huller i stålfælgen, så hjulet kan påsættes korrekt. På det her køretøj et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte dækket har, mens 114.3 beretter om hvor mange mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

På den måde opdager du de korrekte fælge

Der findes rigtig mange forskellige informationer på fælge, man bør tag med i beregninger, hvis overvejer nye eller brugte dæk på sin slæde. Med en din Mazda CX-9 er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt automobilen har lov til at fremføres med de påsatte fælge. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed bilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, er der forskel på, hvor hurtigt den kan køre og altså også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.