Lexus RX 1997-2003

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Lexus RX 1997-2003

Med henblik på at få dit køretøj til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger informationerne på hjulene til enhver detalje, således at du kan få monteret de rette fælge på dit køretøj.

På den måde opdager du de rigtige alufælge

Der findes en del variationer på data på fælge, man alle skal tag med i beregninger, når man skal have nye eller brugte stålfælge på sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt bilen har lov til at køre med de monteret dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er angivet på dækket, ikke er lavere end den højeste hastighed automobilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må fremføres med og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I visse tilfælde kan man komme udfor, at alufælgen på køretøjet vil komme til at ramme bilens yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen er for stort eller for bredt, men kan være et resulta af et afvigende mål. målet indikerer, hvor langt væk fra bilens yderskærm, stålfælgen sidder. Afhængigt af den type motor dit køretøj har, er målene også forskellige. De ligger de mellem 30 - 35. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at alufælgen kommer til at berører yderkanten.

Når man bør montere brugte fælge på sin bil, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at investere i de første man finder. Her skal man både være opmærksom på, hvad gummiet kan tåle, hvor store fælge man ønsker at købe, endvidere hvor mange bolte der skal anvendes i fælgen.

Hvilket krydsmål på din bil?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste stålfælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i stålfælgen, så alufælgen kan påsættes korrekt. På det her køretøj hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte alufælgen har, imens 114.3 fortæller antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.