Lexus GX 2002-2009

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Lexus GX 2002-2009

Det rigtige ET mål er afgørende

I nogle tilfælde kan man opleve, at fælgen på automobilen kommer til at skrabe mod automobilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. ET målet viser, hvor langt væk fra bilens yderskærm, fælgen sidder. Afhængigt af den motoren din bil har, er ET-numrene også forskellige. Helt overordnet ligger de et sted mellem 35 - 52. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man undgår, at stålfælgen kommer til at rammer yderskærmen.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet angiver, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På de fleste alufælge er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i fælgen, så fælgen kan påsættes rigtigt. På Lexus GX hedder krydsmålet 6x139.7. Her angiver 6-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, imens 139.7 fortæller hvor mange mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

Med henblik på at få din Lexus GX til at køre så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du studere hjuldataene til enhver detalje, således at du kan få sat de korrekte stålfælge på din bil.

Sådan opdager du de rigtige hjul

Der findes en del forskellige info på alufælge, man alle bør tag med i beregninger, hvis man skal have brugte alufælge til autobilen. Med en din Lexus GX er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt køretøjet må fremføres med de påsatte fælge. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på gummiet, ikke bliver lavere end den maksimale hastighed bilen kan køre. Dit køretøj bør altså ikke køre med højere fart end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, kan der være forskel på, hvor hurtigt den må køre og dermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Når man skal montere brugte eller nye fælge på sit køretøj, skal man være henlede opmærksomheden på, ikke blot at investere i de første og bedste. Her bør man både være obs på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man bør handle, og så antallet af bolte der skal anvendes i hjulet.