Lexus ES 1997-2001

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Lexus ES 1997-2001

For at få dit køretøj til at køre så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få sat de rigtige fælge på dit køretøj.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På de fleste dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange huller i fælgen, så fælgen kan påsættes korrekt. På dette køretøj et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, mens 114.3 angiver antallet af mm. der er mellem bolte placeret diagonalt.

Således opdager du de korrekte stålfælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt automobilen har lov til at køre med de påsatte hjul. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed køretøjet kan køre. Din Lexus ES bør altså ikke kunne køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor størrelsen dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der findes rigtig mange forskellige info på hjuldæk, man skal tag med i beregninger, hvis overvejer brugte hjul til sin bil. Med en din Lexus ES er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Det korrekte ET mål er meget afgørende

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at dækket på køretøjet vil komme til at ramme køretøjets yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen ikke passer, men kan være et resulta af et u-korrekt mål. ET målet viser, afstanden fra bilens yderskærm, stålfælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din Lexus ES har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet er de mellem 38 - 41. Dog er det vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at fælgen kommer til at berører inderskærmen.

Ved montering af brugte eller nye fælge på sit køretøj, bør man være obs på, ikke blot at investere i de første og bedste. man skal både være opmærksom på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man vil investere i, endvidere antallet af bolte der skal være i fælgen.