Lancia Prisma 1982-1989

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
All trims0Diesel4M12 x 1.254x9840 - 42
Motor Type: All trimsVærdi
Motor
Hestekræfter0
BrændstofDiesel
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x98
ET mål mellem40 - 42
Lancia Prisma 1982-1989

Det korrekte ET mål er afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at alufælgen på bilen kommer til at påfører bilens yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket er for stort eller for bredt, men kan være et resulta af et afvigende ET mål. målet beretter om, hvor langt væk fra automobilens yderskærm, alufælgen er placeret. Afhængigt af den motor typen dit køretøj har, er ET-numrene også forskellige. Helt overordnet er de et sted mellem 40 - 42. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man undgår, at dækket kommer til at berører yderskærmen.

På den måde finder du de korrekte hjul

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt køretøjet må fremføres med de påsatte fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er beskrevet på dækket, ikke bliver lavere end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Din Lancia Prisma må altså ikke køre med højere hastighed end dækket kan tåle.Afhængigt af, hvilken motor dit køretøj har, kan der være forskel på, hvor stærkt den kan køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Der findes mange variationer på info på hjuldæk, man bør tage højde for, hvis man skal have brugte dæk på sin bil. Med en din Lancia Prisma er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Ved montering af brugte dæk på sin bil, er det vigtigt at være opmærksom på, ikke kun at handle de første man finder. Her bør man både være opmærksom på, hvad gummiet kan udfordres til, hvilken størrelse fælge man skal investere i, endvidere antallet af bolte der skal være i fælgen.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På mange dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal monteringspunkter i alufælgen, så alufælgen kan påsættes rigtigt. På dette køretøj hedder krydsmålet 4x98. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte dækket har, imens 98 fortæller antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

I forbindelse med at få din Lancia Prisma til at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger informationerne på fælgene til punkt og prikke, så du kan få monteret de rigtige stålfælge på din slæde.

Reperationer på en Lancia Prisma 1982-1989

Lancia Prisma Affjedring / støddæmpereLancia Prisma AirconditionLancia Prisma Anhængertræk
Lancia Prisma BatteriLancia Prisma BilplejeLancia Prisma Bremser
Lancia Prisma Dæk & hjulLancia Prisma DækopbevaringLancia Prisma Elektrisk arbejde
Lancia Prisma FejlsøgningLancia Prisma Firehjulsudmåling / Sporing af bilLancia Prisma Fælge
Lancia Prisma GearkasseLancia Prisma KoblingLancia Prisma Lak- og malerarbejde
Lancia Prisma MotorLancia Prisma OlieskiftLancia Prisma Pladearbejde (buler m.m.)
Lancia Prisma RustarbejdeLancia Prisma ServiceeftersynLancia Prisma Skadesarbejde
Lancia Prisma Stenslag & rudeskiftLancia Prisma StyretøjLancia Prisma Syn & klargøring
Lancia Prisma Tandrem/kædekitLancia Prisma UdstødningLancia Prisma Undervognsbehandling