Jaguar XJS 1975-1980

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
5,3iV12285Benzin51/2" - 20 UNF5x120.6528 - 32
Motor Type: 5,3iVærdi
MotorV12
Hestekræfter285
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelse1/2" - 20 UNF
Krydsmål5x120.65
ET mål mellem28 - 32
Jaguar XJS 1975-1980

Det rigtige ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at hjulet på automobilen kommer til at skrabe mod bilens yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at alufælgen ikke passer, det kan være resultatet af et forkert ET mål. ET målet viser, afstanden fra køretøjets skærmkant, dækket er placeret. Afhængigt af den type motor din Jaguar XJS har, er ET-målene også afvigende. De er de mellem 28 - 32. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at skrabe mod skærmen.

I forbindelse med at få din bil til at være så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de helt rette alufælge på din slæde.

Når man overvejer motering af brugte hjul på sit køretøj, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke kun at handle de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan holde til, hvilken størrelse fælge man skal investere i, endvidere antallet af bolte der skal være i hjulet.

Således finder du de rigtige stålfælge

Der findes mange forskellige info på fælge, man alle bør tage højde for, når man skal have brugte alufælge på sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen har lov til at fremføres med de påsatte hjul. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er beskrevet på gummiet, ikke er mindre end den maksimale hastighed automobilen kan fremføres med. Dit køretøj må altså ikke kunne køre hurtigere end dækket er lavet til.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, er der forskel på, hvor hurtigt den må fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Hvilket krydsmål på din Jaguar XJS?

Krydsmålet fortæller, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange fælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, det samme antal monteringspunkter i hjulet, så fælgen kan påsættes korrekt. På dette køretøj hedder krydsmålet 5x120.65. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte dækket har, imens 120.65 beretter om hvor mange mm. som er mellem to bolte overfor hinanden.

Reperationer på en Jaguar XJS 1975-1980

Jaguar XJS Affjedring / støddæmpereJaguar XJS AirconditionJaguar XJS Anhængertræk
Jaguar XJS BatteriJaguar XJS BilplejeJaguar XJS Bremser
Jaguar XJS Dæk & hjulJaguar XJS DækopbevaringJaguar XJS Elektrisk arbejde
Jaguar XJS FejlsøgningJaguar XJS Firehjulsudmåling / Sporing af bilJaguar XJS Fælge
Jaguar XJS GearkasseJaguar XJS KoblingJaguar XJS Lak- og malerarbejde
Jaguar XJS MotorJaguar XJS OlieskiftJaguar XJS Pladearbejde (buler m.m.)
Jaguar XJS RustarbejdeJaguar XJS ServiceeftersynJaguar XJS Skadesarbejde
Jaguar XJS Stenslag & rudeskiftJaguar XJS StyretøjJaguar XJS Syn & klargøring
Jaguar XJS Tandrem/kædekitJaguar XJS UdstødningJaguar XJS Undervognsbehandling