Ford Ka 1996-2008

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.3iI459Benzin4M12 x 1.54x10835 - 36
Motor Type: 1.3iVærdi
MotorI4
Hestekræfter59
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x108
ET mål mellem35 - 36
Ford Ka 1996-2008

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at fælgen på automobilen vil komme til at ramme automobilens skærm kant. Det er ikke Det samme som, at fælgen ikke passer, det kan være resultatet af et afvigende mål. målet beretter om, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, alufælgen er placeret. Afhængigt af den motor typen din bil har, er målene også afvigende. De er de et sted mellem 35 - 40. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at fælgen kommer til at skrabe mod yderskærmen.

Hvilket krydsmål på din bil?

Krydsmålet fortæller, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange hjul er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i hjulet, så stålfælgen kan påsættes korrekt. På denne bil er krydsmålet 4x98. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte hjulet har, mens 98 fortæller hvor mange mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

På den måde finder du de korrekte alufælge

Der er rigtig mange variationer på info på hjuldæk, man alle skal tag med i beregninger, hvis man skal have nye eller brugte hjul på sin bil. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt bilen har lov til at fremføres med de monteret fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på gummiet, ikke er lavere end den maksimale hastighed automobilen må køre. Din Ford Ka må altså ikke kunne køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen dit køretøj har, kan der være forskel på, hvor stærkt den kan køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde være udstyret med.

For at få din Ford Ka til at køre så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få sat de helt korrekte fælge på din automobil.

Når man bør montere nye fælge på sin bil, skal man være opmærksom på, ikke kun at købe de første og de bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan holde til, hvilken størrelse fælge man vil handle, endvidere hvor mange bolte der skal placeres i hjulet.

Reperationer på en Ford Ka 1996-2008

Ford Ka Affjedring / støddæmpereFord Ka AirconditionFord Ka Anhængertræk
Ford Ka BatteriFord Ka BilplejeFord Ka Bremser
Ford Ka Dæk & hjulFord Ka DækopbevaringFord Ka Elektrisk arbejde
Ford Ka FejlsøgningFord Ka Firehjulsudmåling / Sporing af bilFord Ka Fælge
Ford Ka GearkasseFord Ka KoblingFord Ka Lak- og malerarbejde
Ford Ka MotorFord Ka OlieskiftFord Ka Pladearbejde (buler m.m.)
Ford Ka RustarbejdeFord Ka ServiceeftersynFord Ka Skadesarbejde
Ford Ka Stenslag & rudeskiftFord Ka StyretøjFord Ka Syn & klargøring
Ford Ka Tandrem/kædekitFord Ka UdstødningFord Ka Undervognsbehandling