Fiat Uno 2010-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Fiat Uno 2010-2020

Det rigtige ET mål er afgørende

I visse tilfælde kan man opleve, at fælgen på automobilen vil komme til at skrabe mod automobilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen ikke passer, det kan være et resulta af et afvigende mål. målet indikerer, afstanden fra automobilens skærmkant, alufælgen er placeret. Afhængigt af den type motor din bil har, er målene også forskellige. De ligger de mellem 44 - 46. Dog er det vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at berører skærmen.

For at få din bil til at være så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de rigtige fælge på din slæde.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På de fleste alufælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i alufælgen, så fælgen kan monteres korrekt. På Fiat Uno et krydsmål på 4x98. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte hjulet har, imens 98 fortæller antallet af mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

På den måde opdager du de rette fælge

Der er en del forskellige data på alufælge, man bør tage højde for, hvis man skal have nye stålfælge på sin slæde. Med en din bil er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt køretøjet må køre med de påsatte dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er trykt på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed automobilen kan fremføres med. Dit køretøj må altså ikke køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, kan der være forskel på, hvor hurtigt den må køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde være udstyret med.

Når man overvejer motering af nye fælge på autobilen, bør man være opmærksom på, ikke blot at investere i de første man finder. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad dækket kan tåle, hvor store fælge man skal købe, samt antallet af bolte der skal være i fælgen.