Fiat Panda 1980-2002

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
650I230Benzin4M12 x 1.254x9838 - 41
Vi anbefaler at du køber dæk og fælge hos Dækbutikken.dk - besøg dem her
900I444Benzin4M12 x 1.254x9838 - 41
Motor Type: 650Værdi
MotorI2
Hestekræfter30
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x98
ET mål mellem38 - 41
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 900Værdi
MotorI4
Hestekræfter44
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x98
ET mål mellem38 - 41
Fiat Panda 1980-2002

For at få dit køretøj til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger hjuldataene til enhver detalje, således at du kan få monteret de helt rette fælge på dit køretøj.

Sådan finder du de rigtige stålfælge

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt automobilen har lov til at køre med de monteret hjul. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er støbt på dækket, ikke bliver lavere end den højeste hastighed bilen må køre. Din bil må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, motor størrelsen din Fiat Panda har, kan der være forskel på, hvor stærkt den kan fremføres med og altså også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Der er rigtig mange variationer på informationer på alufælge, man bør tage højde for, hvis man skal have nye eller brugte alufælge på sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På mange stålfælge er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så stort antal huller i fælgen, så fælgen kan påsættes korrekt. På Fiat Panda et krydsmål på 4x98. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte stålfælgen har, mens 98 angiver antallet af mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Ved montering af nye dæk på autobilen, er det vigtigt at være obs på, ikke blot at investere i de første og bedste. Her skal man både være opmærksom på, hvad gummiet kan udfordres til, størrelsen på de fælge man skal købe, endvidere antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.

Det rigtige ET mål er afgørende

I visse tilfælde kan man komme udfor, at fælgen på bilen kommer til at påfører automobilens yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at fælgen ikke passer, det kan være et resulta af et u-korrekt mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens skærmkant, dækket sidder. Afhængigt af hvilken type motor din bil har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet ligger de et sted mellem 32 - 35. Det er vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at dækket kommer til at skrabe mod skærmen.