Fiat Multipla 2005-2010

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.6iI4102Benzin4M12 x 1.254x9832 - 34
Vi anbefaler at du køber dæk og fælge hos Dækbutikken.dk - besøg dem her
1.9JTDI4114Diesel4M12 x 1.254x9832 - 34
Motor Type: 1.6iVærdi
MotorI4
Hestekræfter102
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x98
ET mål mellem32 - 34
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.9JTDVærdi
MotorI4
Hestekræfter114
BrændstofDiesel
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x98
ET mål mellem32 - 34
Fiat Multipla 2005-2010

Med henblik på at få din bil til både at køre så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få monteret de korrekte alufælge på din automobil.

Sådan finder du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt køretøjet har lov til at fremføres med de monteret fælge. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er trykt på dækket, ikke er lavere end den højeste hastighed køretøjet kan køre. Dit køretøj må altså ikke kunne køre med højere hastighed end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, kan der være afvigelser på, hvor hurtigt den må køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal være udstyret med.

Der findes rigtig mange variationer på hjuldata, man alle skal tag med i beregninger, hvis overvejer nye eller brugte fælge på autobilen. Med en din Fiat Multipla er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at hjulet på køretøjet vil komme til at skrabe mod bilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet ikke passer, det kan være resultatet af et afvigende ET mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra køretøjets yderskærm, alufælgen sidder. Afhængigt af den motor typen din Fiat Multipla har, er ET-numrene også forskellige. De ligger de et sted mellem 32 - 34. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at rammer yderskærmen.

Ved montering af brugte eller nye dæk på autobilen, bør man være henlede opmærksomheden på, ikke kun at købe de første man finder. Her bør man både være opmærksom på, hvad gummiet kan holde til, størrelsen på de fælge man ønsker at købe, og så hvor mange bolte der skal placeres i fælgen.

Hvilket krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På de fleste hjul er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal huller i fælgen, så dækket kan påsættes rigtigt. På dette køretøj hedder krydsmålet 4x98. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, mens 98 beretter om antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.