Fiat 500 1957-1975

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
0.5I215Benzin4M12 x 1.254x19029 - 29
Motor Type: 0.5Værdi
MotorI2
Hestekræfter15
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.25
Krydsmål4x190
ET mål mellem29 - 29
Fiat 500 1957-1975

Sådan opdager du de rette hjul

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt køretøjet har lov til at køre med de monteret fælge. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er beskrevet på gummiet, ikke er lavere end den maksimale hastighed automobilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, kan der være afvigelser på, hvor stærkt den kan køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der findes mange forskellige info på alufælge, man bør tag med i beregninger, hvis man skal have nye eller brugte dæk på sin bil. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På mange dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i stålfælgen, så alufælgen kan påsættes korrekt. På Fiat 500 er krydsmålet 4x98. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte dækket har, imens 98 fortæller antallet af mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.

Ved montering af brugte dæk på autobilen, er det vigtigt at være opmærksom på, ikke kun at investere i de første man finder. Her skal man både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan udfordres til, hvor store fælge man skal handle, endvidere hvor mange bolte der skal bruges i fælgen.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

I visse tilfælde kan man opleve, at alufælgen på bilen vil komme til at ramme bilens yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at fælgen ikke passer, det kan være resultatet af et forkert mål. ET målet indikerer, afstanden fra automobilens skærmkant, stålfælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motor typen din Fiat 500 har, er ET-numrene også forskellige. De er de mellem 35 - 35. Dog er det vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man undgår, at alufælgen kommer til at rammer inderskærmen.

Med henblik på at få din bil til både at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du researcher hjuldataene til enhver detalje, så du kan få monteret de helt rette alufælge på din bil.