Daihatsu Terios 1997-2005

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Daihatsu Terios 1997-2005

På den måde opdager du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor hurtigt køretøjet har lov til at køre med de monteret hjul. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på gummiet, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed køretøjet må køre. Dit køretøj bør altså ikke køre med højere fart end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen din bil har, er der forskel på, hvor hurtigt den kan fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Der findes en del forskellige informationer på fælge, man alle bør tage højde for, hvis man skal have nye eller brugte hjul på sin slæde. Med en dit køretøj er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På mange fælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i hjulet, så dækket kan påsættes korrekt. På Daihatsu Terios hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, mens 114.3 fortæller hvor mange mm. der er mellem bolte overfor hinanden.

Det korrekte ET mål er afgørende

I visse tilfælde kan man opleve, at fælgen på bilen vil komme til at påfører køretøjets yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et forkert mål. ET målet indikerer, hvor langt væk fra bilens yderskærm, stålfælgen er placeret. Afhængigt af den motoren dit køretøj har, er ET-numrene også forskellige. De ligger de et sted mellem 40 - 50. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at skrabe mod yderkanten.

Når man skal montere brugte eller nye hjul på sit køretøj, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at investere i de første og bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan udfordres til, størrelsen på de fælge man vil handle, samt antallet af bolte der skal være i hjulet.

I forbindelse med at få din bil til at være så perfekt og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger data på hjulene til enhver detalje, så du kan få monteret de helt rigtige stålfælge på dit køretøj.