Daihatsu Terios 2006-2017

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.5iI4103Benzin5M12 x 1.55x114.340 - 50
Motor Type: 1.5iVærdi
MotorI4
Hestekræfter103
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål5x114.3
ET mål mellem40 - 50
Daihatsu Terios 2006-2017

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet fortæller, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På de fleste dæk er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i stålfælgen, så hjulet kan monteres rigtigt. På det her køretøj et krydsmål på 5x114.3. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte fælgen har, imens 114.3 angiver hvor mange mm. som er mellem to bolte placeret diagonalt.

For at få din Daihatsu Terios til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de rigtige hjul på din bil.

Sådan finder du de korrekte fælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor hurtigt køretøjet må køre med de påsatte fælge. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er beskrevet på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen må køre. Din bil bør altså ikke køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor størrelsen din bil har, kan der være forskel på, hvor stærkt den kan køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Der er rigtig mange forskellige informationer på alufælge, man alle bør tag med i beregninger, når man skal have nye hjul på sin bil. Med en din Daihatsu Terios er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Det korrekte ET mål er meget vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man komme udfor, at alufælgen på køretøjet kommer til at ramme bilens yderskærm. Dette er ikke Det samme som, at fælgen ikke passer, men kan være resultatet af et afvigende mål. ET målet viser, hvor langt væk fra automobilens skærmkant, stålfælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din bil har, er ET-målene også afvigende. De ligger de et sted mellem 40 - 50. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at skrabe mod yderskærmen.

Når man bør montere nye hjul på sin bil, bør man være opmærksom på, ikke blot at handle de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan holde til, størrelsen på de fælge man skal handle, endvidere hvor mange bolte der skal bruges i fælgen.