Daihatsu Sirion 1998-2004

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.0iI363Benzin4M12 x 1.54x10035 - 45
1.3iI489Benzin4M12 x 1.54x10035 - 40
Motor Type: 1.0iVærdi
MotorI3
Hestekræfter63
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem35 - 45
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.3iVærdi
MotorI4
Hestekræfter89
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem35 - 40
Daihatsu Sirion 1998-2004

Det korrekte ET mål er afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at hjulet på køretøjet kommer til at skrabe mod bilens skærm kant. Dette er ikke Det samme som, at alufælgen ikke passer, men kan være resultatet af et afvigende mål. målet beretter om, hvor langt væk fra bilens skærmkant, dækket sidder. Afhængigt af den motoren dit køretøj har, er ET-numrene også afvigende. Helt overordnet ligger de et sted mellem 38 - 40. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man undgår, at hjulet kommer til at skrabe mod skærmkanten.

I forbindelse med at få din Daihatsu Sirion til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger data på fælgene til punkt og prikke, så du kan få sat de korrekte hjul på din automobil.

Sådan finder du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor stærkt bilen har lov til at fremføres med de påsatte fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på dækket, ikke er lavere end den maksimale hastighed bilen må køre. Din Daihatsu Sirion bør altså ikke køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din Daihatsu Sirion har, er der afvigelser på, hvor hurtigt den må fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Der findes rigtig mange variationer på data på hjuldæk, man skal tag med i beregninger, hvis man skal have nye eller brugte stålfælge på sit køretøj. Med en dit køretøj er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Ved montering af brugte dæk på autobilen, bør man være opmærksom på, ikke blot at investere i de første og bedste. man skal både være obs på, hvad dækket kan holde til, størrelsen på de fælge man bør investere i, samt hvor mange bolte der skal være i hjulet.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På mange fælge er der et forskelligt antal bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal huller i dækket, så alufælgen kan monteres rigtigt. På Daihatsu Sirion hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte stålfælgen har, mens 100 fortæller hvor mange mm. som er mellem to bolte overfor hinanden.