Daihatsu Rocky 1987-1998

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Daihatsu Rocky 1987-1998

Sådan finder du de rette hjul

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt automobilen må fremføres med de monteret dæk. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke er mindre end den højeste hastighed bilen må køre. Din Daihatsu Rocky må altså ikke køre hurtigere end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, hvilken motor din Daihatsu Rocky har, er der afvigelser på, hvor stærkt den må fremføres med og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Der er rigtig mange variationer på hjuldata, man skal tage højde for, når man skal have nye hjul til sin slæde. Med en din bil er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Ved montering af brugte eller nye dæk på autobilen, er det vigtigt at være opmærksom på, ikke kun at handle de første man finder. Her bør man både være obs på, hvad dækket kan holde til, størrelsen på de fælge man bør investere i, og så antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet fortæller, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På de fleste alufælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i alufælgen, så stålfælgen kan påsættes korrekt. På Daihatsu Rocky er krydsmålet 5x139.7. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte stålfælgen har, mens 139.7 beretter om hvor mange mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

Det rigtige ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at alufælgen på bilen vil komme til at skrabe mod køretøjets skærm kant. Dette er ikke Det samme som, at alufælgen er for stort eller for bredt, men kan være resultatet af et forkert ET mål. målet viser, hvor langt væk fra automobilens skærmkant, hjulet sidder. Afhængigt af den motor typen din bil har, er ET-numrene også forskellige. Helt overordnet er de mellem 5 - 19. Det er vigtigt, at man Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at dækket kommer til at berører skærmkanten.

Med henblik på at få dit køretøj til at være så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger data på fælgene til enhver detalje, så du kan få sat de rette stålfælge på din bil.