Daihatsu Materia 2006-2012

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.3iI490Benzin4M12 x 1.54x10040 - 45
1.5iI4108Benzin4M12 x 1.54x10040 - 45
Motor Type: 1.3iVærdi
MotorI4
Hestekræfter90
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem40 - 45
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.5iVærdi
MotorI4
Hestekræfter108
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem40 - 45
Daihatsu Materia 2006-2012

For at få din Daihatsu Materia til at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du undersøger informationerne på fælgene til punkt og prikke, så du kan få sat de helt rette stålfælge på din slæde.

Det rigtige ET mål er afgørende

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at hjulet på bilen vil komme til at skrabe mod bilens skærm kant. Dette er ikke Det samme som, at alufælgen er for stort eller for bredt, det kan være resultatet af et u-korrekt mål. ET målet beretter om, afstanden fra køretøjets skærmkant, dækket er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din Daihatsu Materia har, er ET-målene også forskellige. De er de et sted mellem 40 - 45. Det er vigtigt, at du retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at dækket kommer til at skrabe mod inderskærmen.

På den måde opdager du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt automobilen har lov til at fremføres med de påsatte dæk. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed bilen må køre. Din bil må altså ikke kunne køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den kan køre og hermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Der findes rigtig mange variationer på informationer på alufælge, man bør tag med i beregninger, hvis overvejer nye eller brugte alufælge til sin bil. Med en din Daihatsu Materia er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du køber dem.

Ved montering af nye hjul på sin bil, bør man være obs på, ikke kun at købe de første og bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan tåle, størrelsen på de fælge man skal købe, samt antallet af bolte der skal anvendes i fælgen.

Hvilket krydsmål på din Daihatsu Materia?

Krydsmålet angiver, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På mange dæk er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i stålfælgen, så fælgen kan påsættes rigtigt. På Daihatsu Materia hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte hjulet har, mens 100 angiver hvor mange mm. som er mellem bolte placeret diagonalt.