Daihatsu Charade 1983-1987

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
Daihatsu Charade 1983-1987

Ved montering af brugte eller nye dæk på sit køretøj, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke blot at købe de første og bedste. Her skal man både være opmærksom på, hvad dækket kan tåle, størrelsen på de fælge man ønsker at investere i, endvidere hvor mange bolte der skal bruges i hjulet.

Med henblik på at få dit køretøj til både at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du researcher hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de rigtige stålfælge på dit køretøj.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man opleve, at alufælgen på automobilen kommer til at påfører bilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen ikke passer, det kan være et resulta af et forkert mål. ET målet viser, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, hjulet er placeret. Afhængigt af den motor typen din Daihatsu Charade har, er ET-numrene også afvigende. De er de et sted mellem 38 - 45. Det er vigtigt, at du Følger anvisningerne, så man kommer udenom, at alufælgen kommer til at rammer inderskærmen.

På den måde finder du de rette stålfælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt køretøjet må køre med de påsatte dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er trykt på gummiet, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed bilen må fremføres med. Din Daihatsu Charade bør altså ikke køre hurtigere end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, hvilken motor din bil har, er der afvigelser på, hvor stærkt den kan køre og dermed også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør have.

Der er rigtig mange forskellige informationer på alufælge, man alle skal tage højde for, når man skal have nye eller brugte hjul til sit køretøj. Med en din bil er det vigtigt at du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du lægger en ordre på dem.

Hvilket krydsmål på din Daihatsu Charade?

Krydsmålet angiver, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit dæk. På de fleste hjul er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal monteringspunkter i stålfælgen, så fælgen kan påsættes korrekt. På den her bil er krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte fælgen har, mens 100 angiver antallet af mm. der er mellem to bolte placeret diagonalt.