Daihatsu Charade 2006-2010

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
0.66iI358Benzin4M12 x 1.54x10045 - 50
1.0iI370Benzin4M12 x 1.54x10042 - 45
Motor Type: 0.66iVærdi
MotorI3
Hestekræfter58
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem45 - 50
Vi anbefaler Dækbutikken.dk - Klik her
Motor Type: 1.0iVærdi
MotorI3
Hestekræfter70
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem42 - 45
Daihatsu Charade 2006-2010

Det korrekte ET mål er vigtigt

Under nogle omstændigheder kan man opleve, at hjulet på automobilen kommer til at ramme automobilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at hjulet ikke passer, men kan være et resulta af et u-korrekt ET mål. målet beretter om, afstanden fra automobilens skærmkant, alufælgen sidder. Afhængigt af hvilken motor typen din bil har, er ET-målene også afvigende. Helt overordnet er de mellem 38 - 45. Det er vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at berører yderkanten.

Hvilket krydsmål på din Daihatsu Charade?

Krydsmålet oplyser om, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På mange alufælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange huller i hjulet, så stålfælgen kan monteres korrekt. På den her bil hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, hvor mange bolte stålfælgen har, imens 100 beretter om antallet af mm. som er mellem bolte overfor hinanden.

Sådan opdager du de korrekte hjul

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt køretøjet har lov til at fremføres med de monteret hjul. Det er derfor vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er beskrevet på gummiet, ikke er lavere end den højeste hastighed bilen kan fremføres med. Din Daihatsu Charade må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er fremstillet til.Afhængigt af, hvilken motor din Daihatsu Charade har, er der forskel på, hvor stærkt den kan fremføres med og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Der findes en del forskellige data på fælge, man bør tage højde for, hvis man skal have brugte fælge til sin bil. Med en din Daihatsu Charade er det vigtigt at du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du bestiller dem.

Ved montering af brugte eller nye dæk på autobilen, skal man være obs på, ikke kun at købe de første man finder. Her bør man både være opmærksom på, hvad dækket kan holde til, hvor store fælge man ønsker at handle, og så hvor mange bolte der skal placeres i hjulet.

For at få dit køretøj til både at køre så perfekt og optimalt som det er muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til enhver detalje, således at du kan få monteret de helt korrekte stålfælge på din slæde.