Daihatsu Charade 2011-2013

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
1.3iI499Benzin4M12 x 1.54x10038 - 45
Motor Type: 1.3iVærdi
MotorI4
Hestekræfter99
BrændstofBenzin
Antal bolte4
Bolt størrelseM12 x 1.5
Krydsmål4x100
ET mål mellem38 - 45
Daihatsu Charade 2011-2013

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I visse tilfælde kan man komme udfor, at dækket på bilen vil komme til at skrabe mod bilens skærm kant. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alufælgen er for stort eller for bredt, det kan være resultatet af et forkert ET mål. ET målet beretter om, hvor langt væk fra automobilens yderskærm, fælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motor typen din bil har, er ET-målene også afvigende. De er de et sted mellem 38 - 45. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man undgår, at alufælgen kommer til at skrabe mod inderskærmen.

Ved montering af brugte fælge på sin bil, bør man være obs på, ikke kun at handle de første og bedste. Her skal man både være obs på, hvad dækket kan holde til, hvor store fælge man vil investere i, samt hvor mange bolte der skal bruges i hjulet.

Med henblik på at få dit køretøj til at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du studere hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de helt rigtige hjul på dit køretøj.

Således opdager du de rigtige fælge

Der er rigtig mange variationer på data på fælge, man skal tag med i beregninger, når overvejer nye stålfælge til autobilen. Med en din Daihatsu Charade er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du investerer i dem.

Hastighedsgodkendelsen indikerer, hvor stærkt køretøjet har lov til at fremføres med de monteret dæk. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er støbt på gummiet, ikke er mindre end den maksimale hastighed bilen kan fremføres med. Din bil må altså ikke køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, motor typen dit køretøj har, er der forskel på, hvor hurtigt den kan køre og dermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet oplyser om, hvor langt der er mellem fra bolt til bolten på fælgen i din alufælge. På de fleste fælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal monteringspunkter i dækket, så hjulet kan påsættes rigtigt. På denne bil hedder krydsmålet 4x100. Her angiver 4-tallet, antallet af bolte dækket har, imens 100 angiver hvor mange mm. som er mellem bolte overfor hinanden.