Aston Martin V8 Vantage 1977-1990

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
5.3iV8296Benzin51/2" - 20 UNF5x120.628 - 33
Motor Type: 5.3iVærdi
MotorV8
Hestekræfter296
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelse1/2" - 20 UNF
Krydsmål5x120.6
ET mål mellem28 - 33
Aston Martin V8 Vantage 1977-1990

I forbindelse med at få dit køretøj til at være så sikker og optimalt som muligt, er det derfor essentielt at, du researcher data på hjulene til enhver detalje, så du kan få sat de helt rette dæk på din slæde.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man opleve, at alufælgen på køretøjet vil komme til at skrabe mod bilens yderskærm. Dette er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at stålfælgen er for stort eller for bredt, det kan være resultatet af et afvigende ET mål. ET målet viser, hvor langt væk fra køretøjets skærmkant, stålfælgen sidder. Afhængigt af den motor typen dit køretøj har, er målene også afvigende. Helt overordnet er de et sted mellem 45 - 50. Det er vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at hjulet kommer til at rammer inderskærmen.

Når man overvejer motering af brugte hjul på sit køretøj, bør man være opmærksom på, ikke blot at købe de første og de bedste. man skal både henlede opmærksomheden på, hvad gummiet kan udfordres til, størrelsen på de fælge man skal investere i, endvidere antallet af bolte der skal anvendes i hjulet.

Krydsmål på din Aston Martin V8 Vantage?

Krydsmålet oplyser om, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din stålfælge. På de fleste fælge er der et forskelligt antal bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så mange monteringspunkter i hjulet, så hjulet kan monteres rigtigt. På den her bil hedder krydsmålet 5x114.3. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte fælgen har, imens 114.3 fortæller antallet af mm. der er mellem bolte placeret diagonalt.

Således opdager du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor stærkt bilen må fremføres med de påsatte hjul. Det er altså vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, som er angivet på gummiet, ikke er lavere end den højeste hastighed bilen kan køre. Din bil må altså ikke kunne køre med højere fart end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor størrelsen dit køretøj har, kan der være afvigelser på, hvor hurtigt den må køre og hermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk bør være udstyret med.

Der er mange forskellige data på fælge, man alle bør tag med i beregninger, hvis man skal have nye alufælge til sin bil. Med en din bil er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.