Aston Martin V8 1972-1989

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
5.3iV8296Benzin51/2" - 20 UNF5x120.628 - 33
Motor Type: 5.3iVærdi
MotorV8
Hestekræfter296
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelse1/2" - 20 UNF
Krydsmål5x120.6
ET mål mellem28 - 33
Aston Martin V8 1972-1989

Når man skal montere brugte dæk på sin bil, er det vigtigt at være obs på, ikke kun at investere i de første man finder. Her skal man både være obs på, hvad dækket kan holde til, hvilken størrelse fælge man bør investere i, samt antallet af bolte der skal bruges i hjulet.

Krydsmål på dit køretøj?

Krydsmålet angiver, afstanden mellem fra bolt til bolten på fælgen i din fælge. På de fleste stålfælge er der 4-5 bolte, og det er altså vigtigt, det samme antal huller i dækket, så stålfælgen kan monteres korrekt. På Aston Martin V8 hedder krydsmålet 5x120.6. Her angiver 5-tallet, antallet af bolte dækket har, mens 120.6 angiver hvor mange mm. som er mellem to bolte placeret diagonalt.

På den måde opdager du de korrekte alufælge

Hastighedsgodkendelsen fortæller, hvor hurtigt bilen må køre med de påsatte dæk. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er angivet på dækket, ikke bliver mindre end den maksimale hastighed bilen må køre. Din bil må altså ikke kunne køre hurtigere end dækket kan tåle.Afhængigt af, hvilken motor dit køretøj har, er der afvigelser på, hvor hurtigt den kan fremføres med og dermed også den hastighedsgodkendelse dine dæk burde have.

Der er en del variationer på info på alufælge, man alle skal tage højde for, når overvejer nye eller brugte alufælge til sit køretøj. Med en din Aston Martin V8 er det vigtigt du tjekker dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.

I forbindelse med at få dit køretøj til både at køre så sikker og optimalt som muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger hjuldataene til punkt og prikke, så du kan få monteret de rigtige alufælge på din bil.

Det korrekte ET mål er meget afgørende

I nogle tilfælde kan man opleve, at stålfælgen på køretøjet kommer til at skrabe mod bilens skærm kant. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at fælgen ikke passer, men kan være resultatet af et afvigende ET mål. målet beretter om, afstanden fra køretøjets yderskærm, fælgen sidder. Afhængigt af den motoren din bil har, er ET-målene også forskellige. Helt overordnet er de mellem 15 - 30. Det er vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at rammer skærmkanten.