Aston Martin Rapide S 2013-2020

Motor modelMotorHestekræfterBrændstofAntal bolteBolt størrelseKrydsmålET mål mellem
6.0 SV12550Benzin5M14 x 2.05x12840 - 42
Motor Type: 6.0 SVærdi
MotorV12
Hestekræfter550
BrændstofBenzin
Antal bolte5
Bolt størrelseM14 x 2.0
Krydsmål5x128
ET mål mellem40 - 42
Aston Martin Rapide S 2013-2020

Når man overvejer motering af brugte dæk på autobilen, er det vigtigt at være henlede opmærksomheden på, ikke kun at investere i de første og de bedste. man skal både være obs på, hvad gummiet kan holde til, hvilken størrelse fælge man vil købe, samt hvor mange bolte der skal være i hjulet.

Det rigtige ET mål er vigtigt

I nogle tilfælde kan man komme udfor, at fælgen på automobilen kommer til at ramme køretøjets yderskærm. Det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dækket ikke passer, det kan være resultatet af et u-korrekt ET mål. målet viser, afstanden fra køretøjets skærmkant, fælgen er placeret. Afhængigt af hvilken motoren din bil har, er ET-numrene også afvigende. De ligger de mellem 40 - 42. Dog er det vigtigt, at man retter sig efter ET målet, så man kommer udenom, at stålfælgen kommer til at rammer inderskærmen.

Med henblik på at få dit køretøj til både at køre så sikker og optimalt som det er muligt, er det derfor vigtigt at, du undersøger hjuldataene til punkt og prikke, således at du kan få sat de rette fælge på din slæde.

Krydsmål på din bil?

Krydsmålet angiver, målet mellem fra bolt til bolten på fælgen i dit hjul. På mange alufælge er der 4-5 bolte, og det er derfor vigtigt, der er lige så stort antal huller i stålfælgen, så fælgen kan påsættes korrekt. På denne bil er krydsmålet 5x128. Her angiver 5-tallet, hvor mange bolte hjulet har, mens 128 beretter om hvor mange mm. der er mellem to bolte overfor hinanden.

Således opdager du de rigtige dæk

Hastighedsgodkendelsen viser, hvor hurtigt automobilen må fremføres med de påsatte fælge. Det er dermed vigtigt, at hastighedsgodkendelsen, der er trykt på gummiet, ikke bliver lavere end den højeste hastighed automobilen må fremføres med. Din bil må altså ikke køre med højere hastighed end dækket er lavet til.Afhængigt af, motor typen din bil har, kan der være afvigelser på, hvor stærkt den må køre og altså også hvilken hastighedsgodkendelse dine dæk skal have.

Der findes en del forskellige info på fælge, man bør tag med i beregninger, når overvejer brugte alufælge til autobilen. Med en dit køretøj er det vigtigt du undersøger dækkenes hastighedsgodkendelse, før du handler dem.