Hjuldata på Iveco

Hjuldata er en oversigt over mærker og modeller, der fortæller slutbrugeren om hvilke hjul de burde investere i til familiens biler. Når stålfælgene på bilen drejer rundt, så er der slid omkring dækkene som møder asfalten. Desto bredere fælge jo mere modstand .

I forbindelse med dæk snakker vi om en hastighedsgodkendelse. Det er den størst accepteret fart med det givne hjul. Her er det altså ikke hjuldata afkommet fra Iveco der er vigtigt, men fælge producentens stemple.

Iveco er et kendt kvalitetskøretøj, der er mange personer igennem mange år har været meget tilfredse for. Ligesom alle andre køretøjer, så er der 4 hjul monteret, og derfor bør der benyttes hjuldata ved Iveco.

Hvis der er mægtig kontakt, så stiger for brug af benzin. Det er derfor ikke kun data om hvordan hjulene sættes fast på autoen, men er i lige så stor grad udtryk for flere mål.

Et belastningsindeks bør fortælle både bilens ejer og dæk monteren om hvor meget bilens dæk bør trykkes på. Når der snakkes omkring belastning er det antal tons, og derfor er der snak om hvor meget køretøjet vejer, endvidere hvor meget man kan læsse i automobilen.

Hastigheden kan i hastighedsindikeringen kan vøre anderledes fra køretøjets faktisk hastighed, hvis der omkring autoen på monteres alufælge med en anden diameter end den som er oplyst i specifikationerne. Det er derfor ekstremt vigtigt at bruge en stålfælgestørrelse som er godkendt til bilen.