Hjuldata på Datsun

Datsun er et godt bilmærke, som mange mennesker gennem flere år har været meget lykkelige for. Ligesom flere andre køretøjer, så har den 4 hjul på, og af den grund må der bruges hjuldata på Datsun.

Hvis der er meget kontakt, så er der også højere benzinforbrug. Det er derfor ikke kun information om hvordan fælgene spændes på autoen, men er i lige så stor stil udtryk for flere størrelser.

Farten kan i hastighedsindikeringen kan være afvigende fra køretøjets faktiske fart, hvis der på køretøjet sættes hjul med en anden diameter end den som er oplyst i specifikationerne. Det er altså ret vigtigt at der anvendes en hjulstørrelse der er accpeteret til bilen.

I forbindelse med dæk snakker man om en tophastighed. Det er den højst accepteret hastighed med det givne hjul. der er det altså ikke hjuldata afkommet fra Datsun der er bestemmende, men fælge producentens markering.

Hjuldata er en liste over biler og modeller, der oplyser kunden om hvilke alufælge de burde købe til kundens bil. Når dækkene på bilen roterer, så er der modstand fra hjulene som har kontakt med asfalten. Desto tykkere hjul jo større modstand .

Et belastningsindeks bør oplyse både bilens ejer og dækcenter om hvor meget bilens dæk bør belastes. Når der tales omkring belastning er det antal kg, og derfor er der snak om hvor meget bilen vejer, og hvor meget man kan læsse i automobilen.