Hjuldata på Cupra

Hvis der er meget modstand, så stiger for brug af benzin. Hjuldata er altså ikke kun viden om hvordan hjulene spændes på bilen, men er i lige så stor stil et udtry for flere mål.

Cupra er et anerkendt mærke, som flere personer over mange år har været oprigtig glad for. Ligesom nogle andre biler, så har den 4 fælge monteret, og af den grund bør der benyttes hjuldata ved Cupra.

I forbindelse med fælge beretter man om en tophastighed. Det er den størst tilladte hastighed med det givne stålfælge. der er det ikke hjuldata afkommet fra Cupra som er afgørende, men hjul fabrikantens mærkning.

Et belastningsindeks skal berette både bilejer og dæk monteren om hvor meget køretøjets fælge bør belastes. Når der underrettes omkring belastning er det antal kg, og derfor er der tale om hvor meget bilen vejer, endvidere hvor meget man kan læsse i køretøjet.

Hjuldata er en optegnelse over biler og modeller, der fortæller kunden om hvilke alufælge de skal købe til kundens biler. Når stålfælgene på køretøjet roterer, så er der slid fra hjulene der møder underlaget. Jo bredere hjul jo større modstand .

Hastigheden kan i hastighedsindikeringen kan være afvigende fra køretøjets faktiske fart, hvis der på bilen sættes dæk med en anden dimension end den som er oplyst i specifikationerne. Det er derfor meget vigtigt at bruge en stålfælgestørrelse der er accpeteret til bilen.